Kon. Julianaplein 9
2635 HD DEN HOORN
Openingstijden
Ma: | 13.00 - 18.00 uur |
Di: | 09.00 - 18.00 uur |
Wo: | 09.00 - 18.00 uur |
Do: | 09.00 - 18.00 uur |
Vr: | 09.00 - 19.00 uur |
Za: | 09.00 - 17.00 uur |
Zo: | gesloten |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Chocolade…Het is goed voor uw bloedsomloop, het is rijk aan mineralen, het is goed voor uw huid, het is goed voor uw humeur. Do we need to say more? Deze chocoladetaart hoeft niet gebakken te worden en is super simpel om te maken. Wij maakten hem met Malibu Coconut voor het vleugje kokos. Je kan hem ook erg lekker maken met bijvoorbeeld Disaronno Amaretto likeur.
Ingrediënten 12-18 puntjes
1 pak Bastognekoeken
150 gram roomboter
400 ml slagroom
300 gram pure chocolade 72%
50 ml Malibu Coconut
Cacaopoeder/kokosrasp
Benodigdheden:
Steelpan
springvorm 26/28 cm
bakpapier
Haal de springvorm los en beleg de bodem met bakpapier. Plaats de ring van de springvorm terug en zet hem vast. Knip het overige bakpapier aan de zijkanten weg. Verkruimel het pak Bastognekoekjes fijn en strooi het in de springvorm
Smelt de roomboter op laag vuur in de steelpan. Strooi de gesmolten boter over de koekkruimels in de springvorm en roer goed door.
Strijk het geheel met de bolle achterkant van de lepel mooi glad en druk zachtjes aan. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven
Verwarm de slagroom zachtjes in de steelpan. Voeg de brokken chocolade toe en laat dit geheel smelten. Roer af en toe door zodat de chocolade goed kan smelten en gemengd wordt met de slagroom. Haal de pan van het vuur.
Laat het een paar minuten afkoelen en roer de Malibu erdoor. Haal de koekbodem uit de koelkast en giet hier het chocolademengsel op. Strijk het mooi glad. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren kan je de taart afmaken door cacaopoeder en kokosrasp over de taart te strooien
Eet smakelijk!